mandag den 31. oktober 2011

Sund julemad

Tiden nærmer sig, hvor vi skal svælge i julesul; and, flæskesteg, rødkål, brunede kartfofler, risalamande, konfekt, nødder, clementiner, dadler, figner - og alle de våde varer.

Og gør det med god samvittighed. Det er jo ikke hvad man spiser mellem jul og nytår, men mellem nytår og jul, der batter noget.

Når det er sagt, så kan du på denne blog om stenaldermad få nogle tips til, hvordan man kommer gennem julen med et højt energiniveau og undgå en semi-permanent oppustet fornemmelse og den bonus af lagret fedt på sidebenene, som skal "kureres" i januar. Som om januar ikke er sur nok i forvejen!

Stenaldermad er et nyt gammelt sundhedskoncept, som er inspireret af det miljø, som de første mennesker levede i. Det var før landbrugets - og dermed de hurtige kulhydraters - opfindelse. Moderne menneskers gener har ikke ændret sig siden dengang, hvor mennesket var jægere og samlere. Vi er genetisk tilpasset en kost bestående af  kød, fisk, grøntsager, rødder, nødder og bær. Tilsvarende kan vi slet ikke tåle de store mængder kornprodukter, som den moderne kost indeholder - og som de officielle kostråd anbefaler.